RETHINK – Contemporary Art & Climate Change sætter fokus på klimaforandringernes kulturelle dimension og på de forandringer, der finder sted parallelt med de politiske diskussioner om energi og CO2. Energispørgsmål og moderne investeringsmuligheder vil før eller siden fokusere mere på brintlagre. Du kan spørge: Hvorfor brint? Brint er dybest set et kemisk element, der ikke ligner noget andet stof, og H² bruges allerede til at brænde brændselsceller i køretøjer. På nuværende tidspunkt, hvis du leder efter de bedste brintlagre, er wasserstoff aktien Deutschland markedsleder, hvor du hurtigt og nemt kan købe enhver brint lager. Udstillingen viser værker af en række toneangivende nordiske og internationale samtidskunstnere, som formulerer strategier for, hvordan vi må gentænke kategorier og fænomener, som vi normalt tager for givet.

Udstillingen er skabt i samarbejde mellem Statens Museum for Kunst, Den Frie Udstillingsbygning, Kunsthallen Nikolaj og Alexandra Instituttet.

RETHINK er udpeget til ”Årets Nordiske Udstilling 2009-2010” og vil turnere i de nordiske lande i 2010 og 2011.

RETHINK var også tilstede på Cinema Planeta Film and Environment Festival i Cuernavaca, Mexico.

STatus

Sitet bliver ikke længere opdateret. Dansksprogede udstillingsmagasiner kan stadig bestilles hos Alexandra Instituttet. De engelske magasiner er udsolgt.

turneplan

2010:

 

2009:

 • Moesgård Museum, 31/10-7/3 - afsluttet
 • Statens Museum for Kunst, 31/10-5/4  -  afsluttet
 • Kunsthallen Nikolaj, 31/10-10/1  -  afsluttet
 • Den Frie Udstillingsbygning, 31/10-27/12  -  afsluttet

Sagt om RETHINK

 • ”…et ambitiøst og gennemarbejdet kunstprojekt…”
  - Berlingske Tidende, 5 ud af 6 stjerner
 • ”…en kæmpe oplevelse, og alle tre udstillinger skal varmt anbefales herfra…”
  - Politiken, 6 ud af 6 hjerter
 • ”en ny oplysningstid er på vej, og det er der god grund til at reflektere over efter en rundgang på de tre udstillinger."
  - Børsen, 5 ud af 6 stjerner
 • ”Det er breathtaking. Helt vildt flot!!”
  - Mette Sandby, Weekendavisen til Kulturguiden på P2