FOTOs: VENLIGST STILLET TIL RÃ…DIGHED AF KUNSTNERNE

Foto: venligst stillet til rådighed af kunstnerne

haubitz + zoche (DE)

WATER KNOWS NO WALLS, 2009  

- Installation, blandede materialer

Haubitz + Zoche arbejder med foto, video og blandede materialer og har udført en række store projekter i form af modifikationer af det offentlige rum. Ofte rummer deres installationer en form for overraskelseselement, der griber den uforberedte beskuer. Oversvømmelser som følge af den globale opvarmning har været et centralt tema for Haubitz + Zoche gennem de senere år. Dette spørgsmål er også baggrunden for deres projekt til RETHINK Kakotopia.

Udgangspunktet for projektet er beregninger af konsekvenserne for København, hvis al indlandsisen smelter, og vandstanden dermed øges med syv meter. Hovedparten af de områder af byen, der er skabt gennem opfyldning som f. eks. Christianshavn forsvinder i havet igen, og Kunsthallen Nikolajs bygning, den tidligere Sct. Nikolaj kirke, kommer igen til at ligge på stranden ligesom i middelalderen.

 

Sabine Haubitz (f. 1959)

Stafanie Zoche (F. 1965)

Med forskellig kunstnerisk uddannelse dannede Sabine Haubitz og Stefanie Zoche i 1998 kunstnersamarbejdet Haubitz + Zoche, som har base i München. Sabine Haubitz har studeret maleri og fotografi i Berlin og München og har for sit fotografiske arbejde modtaget flere priser, blandt andet Kodak Prize for Young Photographers. Stefanie Zoche er uddannet billedhugger i Frankrig og Storbritannien og har undervist på Akademie der Bildenden Künste i München. I deres fælles kunstneriske projekt udsætter de det offentlige rum for modifikationer og transformationer ved eksempelvis at føje fremmede elementer til en eksisterende arkitektonisk struktur. Gennem arbejdet med foto, video og blandede materialer rummer deres værker ofte et overraskelseselement, som får beskueren til at anskue sin verden med nye øjne. Haubitz + Zoche har i løbet af de seneste år arbejdet med emnet oversvømmelse som følge af global opvarmning.