OM rethink THE IMPLICIT

Alt, hvad der tidligere blot blev betragtet som givent bliver ”eksplicit”. Luft, vand, jord; alle disse ting var førhen til stede i baggrunden; nu bliver de tydeliggjort, fordi vi langsomt indser, at de risikerer at forsvinde – og vi med dem.*

RETHINK The Implicit er direkte inspireret af Bruno Latours tekst, ”A Plea for Earthly Sciences”, og tager udgangspunkt i individets sansninger og registreringer af omverdenen og ændringerne i den. ”Gentænk det implicitte”, som er udstillingens titel på dansk, refererer til, at der med globale kriser som klimaforandringerne også på individplan sker et skift i vores oplevelse af omverdenen.

Når mangelen på ressourcer bliver eksplicit, forstærkes vores opmærksomhed
på basale naturfænomener som luft, vand, land og lys. RETHINK The Implicit fokuserer således på, hvordan vi som mennesker opfatter og sanser den foranderlige verden omkring os. De seks kunstnere i udstillingsdelen bidrager hver med en installation, hvor de stiller skarpt på det, vi tager for givet. Udstillingen er tænkt som en kropslig vandring, hvor den besøgende får mulighed for at møde sit sanseapparats begrænsninger og udfoldelsesmuligheder.

* 102-B-Latour BSA-Meeting ”A Plea for Earthly Sciences” Bruno Latour, foredrag ved det årlige møde i British Sociological Association, East London, April 2007. S. 2

om DEN FRIE UDSTILLINGSBYGNING

Den Frie Udstillingsbygning viser udstillinger, der er udvalgt og produceret af kunstnere og herved adskiller sig fra andre samtidskunst-udstillinger. Husets profil ligger i spændingsfeltet mellem tradition og fornyelse. Det betyder, at der både er åbent for de traditionelle kunstnersammenslutninger og anderledes kunsteksperimenter.

Den Frie Udstillingsbygning
Oslo Plads 1
2100 København Ø.

RETHINK The Implicit
Fra 31. oktober 2009 til 27. december 2009
Man-søn: 10-17
Tor: 10-21
Entre: 45 kroner (mere info)

Læs mere på www.denfrie.dk

kunstnere

Bright Ugochukwu Eke

Kerstin Ergenzinger

Thilo Frank

Elín Hansdóttir

Henrik Håkansson

Tove Storch